Studentenkapsalon SaLounge schenkt 1600 euro aan vier warme projecten

De leerlingen van de studierichting Haartooi in scholengroep De Prins schenken 1600 euro aan vier goede doelen.

SaLounge is een zogenaamde leerplekomgeving. De leerlingen runnen alle aspecten van hun eigen kapsalon. Klanten kunnen er terecht voor een totale behandeling van knippen tot kleuren en brushen. Onlangs kwam er ook een kappersstoel voor kindjes bij.

De studenten gaan ook bij klanten thuis en doen mee met een aantal events zoals Ladies City deLuxe. Het salon heeft allerlei leuke accenten. Klanten kunnen hun appreciatie nalaten via een QR-code en je kan er met Payconiq betalen.

De leerlingen leren niet alleen alles over haartooi. Ze moeten ook aan de bak met de financiële, de administratieve en de commerciële aspecten van een onderneming . Het project is jaar- en vakoverschrijdend georganiseerd. Die manier van werken geeft de leerlingen ruimte om al hun talenten te ontwikkelen. Ze ontwikkelen hun creativiteit, communicatie, technisch inzicht, rekenvaardigheid en uiteraard alle vaardigheden van haartooi zelf. SaLounge is een echte on-the-job-training, maar dan binnen de veilige schoolcontext.

De leerlingen van SaLounge zijn ook maatschappelijk geëngageerd. Tijdens de maanden november en januari hebben ze gewerkt voor 4 goede doelen en dat leverde aardig wat centjes op. In december schonken ze al een eerste cheque van 400 euro aan de actie Kom op tegen Kanker via De Warmste Week. Vorige week dinsdag trok een groepje kapsters in spe naar Home Martine Van Camp. Ook zij hadden een cheque van 400 euro mee. De meisjes kregen een uiteenzetting waarin de context en de werking van de vzw werd toegelicht.

Op dinsdag 26 maart doen ze dat overigens nog eens over. Ze geven dan twee cheques van 400 euro aan Te Gek?! en aan het ALS Laevers Fonds.

Geef een reactie