Gijmelbergbos wordt speelbos

Jeugdcentrum De Klinker organiseerde in januari 2019 een klimaatactie. Er was een informatiesessie voor de middelbare scholen en daarna mochten de studenten en de inwoners een aantal suggesties doen voor een propere en groene stad. Het blijft in Aarschot echter niet bij woorden alleen. De buurtbewoners van de Gijmelbergwijk, enkele jeugdbewegingen en sympathisanten gaan het Gijmelbergbos opruimen en klaarstomen om er een echt speelbos van te maken.

Clean een bosje voor een wusje

In het bos wordt veel zwerfvuil achtergelaten en daar willen de “groene hesjes” iets aan doen. De actie loopt onder het motto “clean het bosje voor een wusje”. Iedereen die komt helpen krijgt een hotdog als bedanking. Zo kan er met een schone lei gebouwd worden aan het speelbos.

De opruimactie gebeurt op zondag 24 maart en wordt ondersteund door dienst leefmilieu van Stad Aarschot, Buurtwerk Aarschot en JC De Klinker.

Schepen van Leefmilieu Isabelle Dehond: “Om het bos klaar te stomen, organiseren we op zondag 24 maart een grote opruimactie onder het motto ‘Rescue Gijmelbergbos’. Deze opruimactie kadert in de campagne van ‘Mooimakers: de Grote Lenteschoonmaak’. Duizenden vrijwilligers steken in heel Vlaanderen de handen uit de mouwen om het zwerfvuil in hun buurt op te ruimen en zo het straatbeeld van hun dorp, gemeente of stad te verfraaien.”

Kinderen geven mee vorm aan speelbos

Het speelbos zal aangelegd worden in verschillende fasen. Volgens schepen van Jeugd Geert Schellens is de inrichting deels mee uitgedacht door de kinderen zelf. Dat is een van de resultaten van het “initiatief kind- en jeugdvriendelijk Aarschot”. In de eerste fase wordt een fietsparcours en het klim- en klautergedeelte aangelegd. Tijdens de tweede fase zullen het uitkijkpunt en de zone om kampen te bouwen worden gerealiseerd.  Op zaterdag 13 april zal Sven Nys samen met de aanwezige kinderen het fietsparcours inrijden. De kinderen kunnen die dag hun fietsen ook versieren. Op zondag 14 april zal er een Speelstraat XL plaatsvinden met leuke en avontuurlijke activiteiten die de kinderen uit de omgeving mee gekozen hebben. 

Geef een reactie