Nieuwe algemeen directeur van stad Diest kan stevig curriculum voorleggen

Tijdens de gemeenteraad van maandag 25 februari 2019 werd Myriam Parys voorgedragen als nieuwe algemeen directeur van de stad Diest. Wanneer zij in dienst treedt zal in samenspraak worden vastgelegd.

Loopbaan

Myriam Parys is 44 jaar en woont in Leuven. Zij is licentiate politieke wetenschappen (KUL) en behaalde bijkomend een Master in Public Administration aan de Erasmusuniversiteit Rotterdam en een Master in Europees Recht (VUB).

Myriam Parys startte haar loopbaan bij het Instituut voor de Overheid van de K.U. Leuven, waar zij onderzoek verrichtte naar hervormingen bij overheden in binnen- en buitenland. Nadien deed zij ervaring op als ambtenaar op het lokale niveau als organisatieadviseur van de stad Mechelen. Vervolgens werkte zij als Senior Consultant bij Idea Consult, waar zij steden en gemeenten zoals Roeselare, Aalst, Hoeilaart en Tremelo begeleidde bij de optimalisatie van hun interne werking.  Op dit moment is zij raadgever Binnenlands Bestuur en Bestuurszaken op het kabinet van de Vlaamse viceminister-president. In die hoedanigheid onderhandelde zij mee het decreet Lokaal Bestuur en andere regelgeving voor de lokale besturen.

De nieuwe algemeen directeur heeft een uitgebreide ervaring inzake overheidsmanagement (HRM, budgetopmaak, organisatieontwikkeling en –beheersing), vakbondsonderhandelingen, stedenbeleid en binnenlands bestuur.

Burgemeester De Graef: “Onze organisatie heeft nood aan stabiliteit en rechtlijnigheid op lange termijn en het bestuur en het hele team van de stad Diest kijkt uit naar een aangename samenwerking.”

De functie van algemeen directeur was al langer een moeilijk punt in Diest. Toen de vroegere stadssecretaris Liesbeth Van Rompaey langdurig ziek werd kwam beleidscoördinator Leven en Welzijn Hilde De Wilde haar vervangen als waarnemend secretaris.

Waarnemend algemeen directeur van de stad Diest Hilde De Wilde heeft donderdag haar ontslag gegeven. De Wilde wordt algemeen directeur van de stad Genk.Hilde De Wilde was eigenlijk beleidscoördinator Leven en Welzijn in Diest. Toen stadssecretaris Liesbeth Van Rompaey langdurig ziek bleef nam De Wilde haar functie tijdelijk over en werd waarnemend secretaris. Door de inkanteling van het OCMW in de stadsdiensten werden de functies van secretaris van het OCMW en secretaris van de stad samengevoegd in de nieuwe functie van algemeen directeur. Het stadsbestuur opteerde er voor om die functie niet vacant te verklaren en gebruik te maken van de optie om de functiehouder te benoemen. Liesbeth Van Rompaey werd dus algemeen directeur maar zij was afwezig. Hilde De Wilde werd waarnemend algemeen directeur. Zij stapte einde vorig jaar op om algemeen directeur van de stad Genk te worden.

Dat leidde een paar maanden geleden nog tot een vervelende situatie. Door de inkanteling van het OCMW in de stadsdiensten werden de functies van secretaris van het OCMW en secretaris van de stad samengevoegd in de functie van algemeen directeur. Het stadsbestuur opteerde er voor om die functie niet vacant te verklaren en gebruik te maken van de optie om de functiehouder te benoemen. Liesbeth Van Rompaey werd dus algemeen directeur maar zij is afwezig. Hilde De Wilde werd daardoor waarnemend algemeen directeur. Zij trekt nu haar conclusies en stapt op om dezelfde rol op te nemen in Genk. Peter Verluyten volgde De Wilde op als waarnemend algemeen directeur. Aan die ambigue situatie komt dus nu een einde met de aanstelling van een effectieve algemeen directeur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.