Beverwandeling met expert Luc Cieters

Natuurgids Luc Cieters stelde in februari 2016 vast dat er opnieuw bevers leven in het Webbekoms Broek.  De dieren waren er sedert 1848 volledig uitgestorven door overbejaging voor hun pels, maar ook voor de productie van muskusparfum. In 2005 zijn ze opnieuw uitgezet in de Dijlevallei. Die families hebben zich tien jaar later verspreid tot in de Demervallei en ze lijken er ook goed te aarden.

Om het draagvlak voor deze unieke dieren te vergroten organiseert natuurgids Luc Cieters ieder jaar een beverwandeling. Dit jaar vindt die plaats op zondag 24 februari om 14 uur. De wandeling is een buitenkans omdat de gids alle plekken en signalen kent die de bevers achterlaten.

De wandeling vertrekt aan het bezoekerscentrum van het Webbekoms Broek. Er is extra aandacht voor de kinderen. De wandeling gebeurt in samenwerking met de Jeugdbond Natuur en Milieu, een jeugdvereniging die ook een afdeling heeft in Diest.

Concreet
  • Beverwandeling met extra aandacht voor de kinderen
  • 24 februari 2019 | 14 uur
  • Startpunt Bezoekerscentrum Webbekoms Broek
  • Omer Vanaudenhovelaan 48 3290 Diest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.