Focus op de kampioenen in Scherpenheuvel

Geen ronkende naam van een vedette op het programma tijdens de kampioenenviering in Scherpenheuvel-Zichem vorige vrijdag. De sportdienst koos voor een sobere maar strak georganiseerde aanpak en focuste louter op de eigen kampioenen. Die formule werkt. Carl Berteele had zijn voorbereiding duidelijk goed gemaakt. Hij wist wie hij voor zich kreeg en praatte het geheel vlot aan mekaar.

Berteele vlocht wel een ietwat aparte rode draad doorheen de show. Alle kampioenen mochten plaats nemen op de IPitup, een zogenaamde beweegbank. Dat is een bank die in de publieke ruimte geplaatst wordt en die uitgerust is om er een rist bewegingsoefeningen op uit te voeren. De bank werd bedacht door Miel Vanhaverbeke en Maarten Thyssen. Die laatste is ook een van de oprichters van de Leuvense sportkliniek GRIT en hij was hoofdkine van team Belgium tijdens de laatste drie Olympische Spelen.

Alle kampioenen op een rijtje

 • U16 meisjes van BBC Clem: Flore Sels, Laure De Graef, Gitte Renders, Viktoria Kox, Luna Meynen, Julie Henot, Tessa Vervloesem
 • BMX Circuit Zolder: Aiko Gommers
 • A team Dance Twirl Aarschot: Esther Florenty
 • U15 A FC Averbode-Okselaar: Sem Peeters, Jonathan Hoyois, Felix Van den broeck, Brecht De Leeuw, Rune Nuyts, Xander Moreels, Brian Lafosse, Emma Van Bogaert, Rens Celis, Arne Bertels, Seppe Houvenaegels, Robbe Van Dingenen, Ward Van Gelder, Bente Bussé, Noah Commers, Robbe Govaerts, Ian Nulens.
 • 1ste ploeg HO Testelt: Jef Mulders, Bert Mulders, Joeri Vernelen, Jan Willems, Stef Gybels, Glenn Segers, Jonas Verbeeck, Siebe Verbinnen, Gerd Vets, Maarten Cools, Laurenz Van Bael, Jeroen Goovaerts, Michel De Vadder, Rob Mertens, Kenneth Laureys, Cedric Peeters, Jonas Vreys, Robin Meeuwens.
 • Karateclub Kani Uchi Scherpenheuvel: Lieven Pauwels
 • K.H.V. : Marco Theunis
 • KTC Diest: Laura Coomans
 • Looise Atletiekvereniging: Luc Pittevils, Ferde Saenen
 • Nooit Volleerd Laakdal: Brend Frederickx
 • ROBA: Ward Delmé, Estafetteteam benjamin meisjes: Maya Frederickx, Phileine Hoeybergh
 • Shuttlebusters Scherpenheuvel: Wan Po Liu
 • SLC Karting Aartselaar: Yentl van Thielen
 • 1ste ploeg Sportwereld Averbode
 • Triatlon Go Like Hell: Lotta Huybrechts, Fea Huybrechts
 • U13 jongens VCA 2011 Averbode: Toon Genoe, Bram genoe, Sebastiaan Jeunen, Wannes Claes, Viktor Speltinckx, Stijn Genoe
 • U13 meisjes : Marie Naert, Marie Jonckers, Marie-Jolie Schraepen, Fleur Kerselaars, Febe Weckhuysen, Sienna Engelbosch, Jayah Pairoux, Zoë Lehaen, Maite Verschoren.

Je kan hieronder een beperkte reeks foto’s zien van de kampioenenviering. De volledige reeks met meer dan 120 foto’s zie je op de fotopagina van de kampioenenviering

Geef een reactie