Nutsleidingen winkelwandelstraat worden in kaart gebracht

Eigenlijk heet ze Felix Moonsstraat maar in de volksmond is het al jarenlang de winkelwandelstraat. Al is dat laatste niet zonder risico’s. Je kan er inderdaad winkelen maar wandelen is dan weer van een heel andere orde. De verzakkingen in de weg en de ongelijkmatig geschikte sierkasseitjes maken een winkelwandeluitje toch enigszins tot een riskante onderneming. Het tapijt dat op de weg werd gelegd biedt mindermobiele mensen en kinderkoetsduwende moeders een alternatief maar dat is uiteraard geen duurzame oplossing.

Het vorige stadsbestuuur nam reeds het initiatief om de bestrating van deze commercieel belangrijke straat aan te pakken en het nieuwe bestuur zet die inspanning verder. Dat gaat echter niet zonder inspanning. Blijkbaar zijn de nutsleidingen nooit echt in kaart gebracht en een goed plan daarvan helpt als je met graafmachines aan de slag gaat. De technische dienst van de stad gaat van 4 februari tot en met 15 februari proefsleuven graven in de buurt. Dat is nodig om alle leidingen in kaart te brengen.

Dat geproefsleuf gebeurt niet alleen in de Felix Moonsstraat maar ook in de Cabaretstraat, de Schotelstraat, de Scholenstraat, de Hallestraat, de Guido Gezellestraat en de Sint-Jan Berchmansstraat. De eigenlijke herinrichtingswerken zijn ten vroegste gepland in het najaar van 2020.

Geef een reactie