Kolonel Descheemaeker doet opvallende oproep voor kandidaat-paracommando’s tijdens nieuwjaarsreceptie KTSA

Het hogere militaire echelon van het Special Operations Regiment (SOR), de nieuwe entiteit waar het regiment para-commando deel van uitmaakt, toonde ook dit jaar zijn waardering voor het werk dat Keep The Spirit Alive (KTSA) levert. KTSA zorgt ervoor dat de link tussen de para’s en de stad Diest bewaard blijft maar ze zijn ook belangrijk als platform voor ontmoeting van oud para’s. Bevelhebber van het SOR kolonel Vincent De Scheemaeker maar ook de huidige bevelhebber van de basis in Schaffen, majoor Erwin Van der Heyden, Peter Philippe, vroeger bevelhebber in Schaffen maar momenteel actief binnen de NATO en majoor Luc Nijs, vroeger tweede in bevel in Schaffen en momenteel actief bij het SOR in Brussel, waren aanwezig tijdens de nieuwjaarsreceptie van KTSA.

Dringend nieuwe para’s nodig

Kolonel De Scheemaeker deed een opvallende oproep tijdens zijn speech. “We hebben dringend extra para’s nodig”, zei hij.” De bevelhebber vroeg de aanwezigen om promotie te maken voor een carrière als paracommando.

Voor burgemeester Christophe De Graef (Open Diest) was het de eerste kennismaking met de kolonel. De twee namen alleszins uitgbreid de tijd om te overleggen. Burgemeester De Graef beklemtoonde in zijn speech dat de para’s altijd welkom blijven in Diest. Die intentie is blijkbaar geen overbodige geste. Volgens Christophe De Graef zijn de jongere partijgenoten zelfs niet meer bekend met het rijke militaire verleden van Diest en het enorme werk dat het regiment de afgelopen decennia heeft geleverd. Misschien moet het nieuwe bestuur in Diest een bezoek aan het Pegasusmuseum in de citadel overwegen. Daar is de geschiedenis van het eerste bataljon para in detail opgebouwd.

Geef een reactie