Open VLD voelt zich morele winnaar van de verkiezingen

In januari rijgen de nieuwjaarsfeestjes van politieke partijen zich aaneen als een paternoster. Vorige zondag was Open VLD Scherpenheuvel-Zichem aan de beurt. Zij nodigden hun leden en sympathisanten uit in de sporthal van Averbode. Net zoals dat in Diest het geval was de opkomst erg hoog om een glas mee klinken bij de liberale partij. Er was overigens een opvallende delegatie uit Diest aanwezig. Onder meer partijvoorzitster Sabine Meyssen en de kersverse schepen Pascale Vanaudenhove kwamen afgezakt.

Morele winnaars van de verkiezingen

Voorzitter Gerry Frederickx liet in zijn toespraak duidelijk doorschemeren dat Open VLD zich de morele winnaar van de verkiezingen voelt in Scherpenheuvel-Zichem. De blauwe partij haalde 4618 stemmen of 28,2%. In 2012 haalden ze 3224 of 19,9%. Een stevige vooruitgang dus. Dat levert twee extra gemeenteraadszetels op en ook een half schepenmandaat. Nico Bergmans, Kris Peetermans en Tony Vancauwenbergh behouden hun schepenmandaat maar ze krijgen in 2021 Jan Boeckx erbij op Openbare Werken. De voorzitter onderstreepte nogmaals het straffe resultaat van Kris Peetermans. Die haalde liefst 2538 voorkeurstemmen terwijl burgemeester Manu Claes 1938 stemmen scoorde.

Gerry Frederickx zette ook afscheidnemend mandataris Marc Decat in de bloemen. Die stond bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober niet meer op de lijst. Decat riep op om te blijven samenwerken. Hij keek al meteen zes jaar vooruit en ziet Kris Peetermans als de volgende burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem.

Geef een reactie