Doopwater wordt symbool van verbinding met Afrika

Kindjes die na Pasen gedoopt worden krijgen dat sacrament met een heel speciale mix van doopwater. Deken Felix Van Meerbergen is momenteel in Kenia. Hij vergezelt de groep van Eddy Van Uytsel, waar ook voormalig burgemeester Jan Laurys en zijn echtgenote Lut deel van uitmaken. De groep bezoekt een aantal projecten die lopen in het kader van de stichting Annick for Kenya. Vandaag bezochten ze de waterputten van
van de Mabayani Primary School en het watgerproject in Lunga Lunga North. In Mabayani Primary School bouwt Annick for Kenya ook vier nieuwe klaslokalen. Die zijn overigens bijna klaar.

Deken Van Meerbergen nam er een aantal flessen water mee. Hij wil die tijdens de paasnacht mengen met het doopwater in Diest, Kaggevinne, Deurne en Vleugt. Met Pasen vieren de christenen dat Jezus uit de dood is opgestaan. Het bijzonder knappe werk van Eddy Van Uytsel krijgt op deze manier een symbolische verbinding met het nieuwe leven in Diest en deelgemeenten. Eddy zorgt er voor dat zijn dochter Annick een baken blijft van hoop, verzoening, verbinding en eeuwig leven. In Afrika maar ook bij ons.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.