Jan Laurys stopt definitief met actieve politiek

Burgemeester Jan Laurys (DDS) neemt zijn mandaat als gemeenteraadslid niet op. Laurys bevestigt daarmee wat hij eerder al aankondigde. Bij de indeplaatsstelling van de nieuwe gemeenteraad op 3 januari zal eerste opvolger Celal Ohran de eed afleggen in plaats van Laurys. Ohran is 34 jaar en leraar.
Burgemeester Laurys haalde bij de verkiezingen in oktober nog 954 voorkeurstemmen, ook al stond hij niet meer op een geprivilieerde plaats op de lijst. Na 15 jaar Vlaams Parlement en 18 jaar gemeenteraad waarvan 12 jaar als burgemeester stopt hij nu volledig met de actieve politiek. Jan Laurys heeft eerder al aangegeven dat hij een aantal andere engagementen overweegt. Onder meer de begeleiding van het de verdere ontwikkeling van de citadelsite of de bouw van het nieuwe ziekenhuis zouden panklare dossiers zijn voor de zeer ervaren afscheidnemende burgemeester.

Het lijkt me niet goed om na 12 jaar intensief het bestuur van de stad geleid te hebben, nu als gemeenteraadslid te zetelen. Ik wil iedereen bedanken voor de samenwerking al die jaren en wens de nieuwe ploeg alle succes toe om van Diest een nog mooiere en leukere stad te maken.Zij weten dat ze op mijn steun en ervaring kunnen blijven rekenen indien nodig.

Jan Laurys

De bevestiging van zijn eerdere voornemen komt er precies op de dag dat Christophe De Graef (Open Diest) bij de provinciegoeverneur de eed heeft afgelegd als nieuwe burgemeester van Diest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.