Nieuwe riolering en nieuw wegdek voor omgeving winkelwandelstraat

De Felix Moonsstraat in Diest heeft al jarenlang een charmante bijnaam. De straat is namelijk autoluw en wordt daardoor in de volksmond de winkelwandelstraat genoemd. Winkelen is er inderdaad mogelijk maar wandelen doe je er op eigen risico. Het wegdek is aangelegd met kasseitjes wat op zich een leuk idee is. Oude binnenstad, kasseitjes…het voegt wat romantiek toe aan de winkelbeleving. Alleen liggen die kasseitjes dermate slecht dat enig atletisch vermogen geen overbodige luxe is om er heelhuids doorheen te komen.

De handelaars proberen die situatie al enkele jaren te verbergen door een wandeltapijt in de straat te leggen maar het bestuur heeft nu ook beslist om de situatie structureel op te lossen. De oorzaak van al dat gehobbel is de riolering. Volgens schepen van Openbare Werken Bart Stals is die volledig rot. Dat blijkt uit een onderzoek met camera’s. Het rioleringsnet is ook al meer dan 80 jaar oud.

De straat, de vermaledijde riolering maar ook alle andere nutsleidingen worden opnieuw aangelegd. Niet alleen in de Felix Moonsstraat overigens. Ook de Ketelstraat, de Schotelstraat, Cabaretstraat, Scholenstraat en Hallestraat worden aangepakt. De plannen zijn voor 2019, de werken zelf gebeuren pas in 2020. Kostprijs 1.500.000 euro en die is volledig ten laste van het stadsbestuur. Er komt een overleg met de handelaars om de concrete aanpak te bekijken. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.