Flinke opstapvergoeding voor gedeputeerden

Er is momenteel een hoop heisa over de opstapvergoedingen voor politici. Vooral de parlementsleden staan daarbij onder vuur maar de kranten van Mediahuis trekken het verhaal vandaag open naar de provinciale gedeputeerden. Ook zij passeren langs de kassa als ze hun mandaat verliezen.

Door de afslanking van de provincies wordt het aantal gedeputeerden in iedere provincie verminderd van 6 naar 4. Op zich is dat een behoorlijke besparing. Een gedeputeerde verdient namelijk 7611 euro per maand maar ze genieten ook van een pak bijkomende voordelen. Gedeputeerden hebben onder meer recht op een stevige onkostenvergoeding en ze mogen een bedrijfswagen met chauffeur gebruiken. 

In Vlaams-Brabant zorgt die afslanking maar ook de coalitiewissel ervoor, dat Tie Roefs (Groen), Marc Florquin (sp.a) en Walter Zelderloo (Open VLD) hun functie als gedeputeerde neerleggen. De vier nieuwe gedeputeerden zijn Bart Nevens (N-VA), Tom Dehaene (CD&V), Ann Schevenels (Open VLD) en Gunther Coppens en Monique Swinnen die een mandaat delen. (foto)

Walter Zelderloo krijgt een opstapvergoeding van 121.784 euro. Dat is het equivalent van 16 maanden loon. Tie Roefs en Marc Florquin krijgen ieder 68.503 euro. Dat is het equivalent van negen maanden loon. De vergoedingen worden in maandelijkse schijven uitbetaald. 

One comment

  • Opstapvergoeding is eigenlijk niet de juiste omschrijving…. het is een vergoeding voor het geval je niet herverkozen bent. Stel je hebt je job opgezegd voor het full time politieke mandaat en je bent niet meer verkozen. Uiteindelijk hebben de heren politiekers dat fijn uitgedokterd… als we gewoon stoppen telt dat ook ah ja! De gouden handdruk tijden zijn echt passé composé. Klein verschil met de mensen die voor hun “pré” zorgen is dat als zij vroeger stoppen met werken absoluut geen zulke uitkeringen krijgen, integendeel nóg minder pensioen omdat ze geen “volwaardige” loopbaan hebben opgebouwd…. armzalig België. In deze kwestie heb ik nog geen enkel “geel-hesje” op straat gezien.

Geef een reactie