Bibliotheek zet in op kennis van informatica bij jongeren

De tijd dat bibliotheken muffe verzamelplaatsen van kastenvolgestouwd met boeken waren, is lang voorbij. De moderne bib investeert in allerlei vormen van kennisoverdracht. In Diest konden kinderen tussen 10 en 14jaar vorige donderdag een workshop programmeren met mBot volgen. mBot is een betaalbare, eenvoudig te gebruiken robot waarmee je ervaring kan opdoen met grafisch programmeren, elektronica en robotica. Tijdens de workshop ontdekken de jonge deelnemers  stap voor stap wat de mogelijkheden zijn van de robot en ze leren  programmeren met Scratch. Dat is een programmeertaal die functioneert op basis van blokjes die de kinderen achter mekaar moeten schuiven.

Eugeen Bouwen beklemtoont dat de bibliotheek in Diestradicaal inzet op de kennis van informatica bij de jeugd. Iedere maand is ereen zogenaamde Coderdojo. Jongeren tussen 7 en 18 jaar kunnen daar leren hoe jeeen website bouwt maar ook games, apps of zelfs robots komen aan bod! Devolgende sessie is op 2 december. Deelnemen is gratis. Inschrijven doe je op www.coderdojobelgium.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.