Rudi I is de nieuwe carnavalsprins van Tielebuis

Carnavalsvereniging De Gilde van Tielebuis heeft een nieuwe prins. Rudi Boon, al jarenlang lid van de vereniging, werd vorige zaterdag tot prins Rudi I gepromoveerd tijdens een showavond in de Hallezaal.  Rudi Boon is geen onbekende naam in Diest. Hij baatte een aantal jaren geleden het café Bij de baas uit op de Grote Markt.

Secretaris van de Tielebuis David Beeris was zaterdag een opgelucht man. Het is voor veel carnavalsverenigingen een stevige opgave om een geschikte prins te vinden. Volgens David Beeris zijn er veel misverstanden over de vereisten waar een carnavalsprins moet aan voldoen. Veel mensen worden afgeschrikt door de vermeende financiële kost maar in Diest is die geheel afhankelijk van  wat men er zelf tegenaan wil of kan gooien. De kledij wordt gefinancierd door de vereniging en een prins krijgt ongeveer zevenhonderd kilogram snoep ter beschikking om het seizoen door te komen. De enige kost die iemand nog kan hebben zijn de consumpties die men uitdeelt maar dat bepaalt iedere prins voor zichzelf.

Met de aanstelling van Rudi I is het carnavalseizoen opnieuw gestart. Het Prinsenbal staat op 9 februari op de kalender. De dag nadien is er een kindercarnavalbal. Op 5 maart in de namiddag trekt een kindercarnavalstoet door het centrum. ‘s Avonds is het Zotte Nacht van Diest met verbranding van de winterpop. De internationale carnavalstoet trekt uit op 7 april. 

Geef een reactie