ZEB bouwt nieuwe winkel naast Colruyt

Op de socialenetwerksite Facebook speculeren heel wat mensen over de bestemming van de industriële nieuwbouw die naast de vestiging van Colruyt in Diest wordt opgetrokken. Een aantal updaters noemen de multimerkenmodeketen ZEB als mogelijkheid en dat blijkt ook te kloppen. Schepen van Middenstand Erwin Jennes (DDS) heeft dat vanmorgen bevestigd aan Hola Hageland.

Omdat de bedrijfshal naast Colruyt komt, gaan een aantal mensen ervan uit dat ZEB deel uitmaakt van de groep Colruyt. Dat is slechts deels waar. Colruyt Groep nam in 2014 50% van de aandelen over van ZEB. De overname gebeurde in twee tranches. Eerst kocht Colruyt 40% en het hoogde die participatie nog datzelfde jaar op naar 50% via de activering van een koopoptie. Colruyt nam het aandelenpakket over van het durfkapitaalfonds Vendis Capital. De overige 50% van ZEB zijn nog steeds in handen van CEO en oprichter Luc Van Mol. Die is bekend van het TV-programma Leeuwenkuil, waar jonge ondernemers hun product mochten pitchen.

Van Mol op overnamepad

De kapitaalsinjectie gaf Luc Van Mol de mogelijkheid zijn marktaandeel sterk op te hogen. In 2017 nam hij de Waalse modeketen PointCarré over en begin dit jaar volgden de zeven winkels van The Fashion Store. Die laatste overname is een belangrijke aanvulling van het klantensegment. ZEB richt zich naar een jonger publiek terwijl The Fashion Store een meer mature doelgroep aanspreekt. De drie ketens behouden hun eigen merkidentiteit.

De nieuwe vestiging van ZEB is allicht ook goed nieuws voor de werkgelegenheid in de regio. De keten werft volop aan en er zijn momenteel ook negen vacatures in de provincie Vlaams-Brabant. De nieuwe winkel in Diest staat daar nog niet bij. Je kan doorklikken naar de jobsite van ZEB.

Geef een reactie