Foto | Windturbine Aspiravi is topper van Open Bedrijvendag

VOKA maakt de bezoekerscijfers van Open Bedrijvendag 2018 bekend. In Vlaams-Brabant en Brussel kreeg het postsorteercentrum Brussel X in Neder-Over-Heembeek 3.200 kijklustigen. Volgens de organisatoren topte het daarmee de lijst van de meest populaire bestemmingen maar daar zijn wij het niet mee eens. In Scherpenheuvel-Zichem verdeelde Aspiravi de mogelijkheid om de nieuwe windturbine te bezoeken over twee dagen. Dat leverde bijna 3300 bezoekers op.

Driehonderd leerlingen bezoeken windturbine

Op vrijdag konden de lagere scholen uit Scherpenheuvel-Zichem, Diest en Bekkevoort op bezoek komen. Aspiravi deelde 295 fluohesjes uit aan schoolkinderen en dat hadden er nog veel meer kunnen zijn. Elf scholen van de nieuwe schoolgemeenschap de kinderkosmos hadden namelijk diezelfde dag hun startevent op de Grote Markt in Diest.

Op zondag was iedereen welkom. Aspiravi klokte toen af op 2938 bezoekers. Dat levert gecumuleerd dus ongeveer 3300 bezoekers op en daarmee is de windturbine de populairste bestemming in Vlaams-Brabant.

Spectaculair virtueel bezoek in gondel

De bezoekers kregen een visueel ondersteunde uitleg over de opbouw, het onderhoud en de opbrengst van het windturbinepark in Diest, Bekkevoort en Scherpenheuvel-Zichem. Vooral het virtuele bezoek aan de zogenaamde gondel helemaal boven in de turbine was bijzonder spectaculair.

Aspiravi steunt lokale ondernemers

Aspiravi mobiliseerde gedurende twee dagen een stevige ploeg om de organisatie vlot te laten verlopen en om de bezoekers onderbouwd te informeren. Al dat volk moest uiteraard ook eten. Joeri Siongers van snackbar Onderweghe waarborgde een vlotte en vooral kwaliteitsvolle catering. “We maken al onze menu’s vers en we leveren dat in ideale omstandigheden bij bedrijven”, zegt de zaakvoerder. “Die aanpak heeft Aspiravi overtuigd om beroep te doen op onze dienstverlening.”

Je kan verder lezen na de afbeeldingen

Lokale politici bezoeken site

Tijdens de bezoekdag voor de scholen kwamen burgemeester Manu Claes (CD&V) van Scherpenheuvel-Zichem en zijn collega Hans Vandenberg (CD&V) samen met de schepenen Wouter Lenaerts en Luc Janssens (beiden CD&V) en Benny Reviers (sp.a) uit Bekkevoort een kijkje nemen. De vier politici onderstreepten het belang van het windturbinepark in hun gemeente maar ze denken ook aan de gevoeligheden bij de bevolking. “We moeten maximaal inzetten op schone energie”, zegt Hans Vandenberg. “Uiteraard zullen we dat altijd in nauw overleg met de inwoners doen. Zij moeten het project mee dragen.”

Voor Hans Vandenberg was het virtuele bezoek aan de gondel overigens een stevige uitdaging. De man heeft hoogtevrees maar dat belette hem niet om het volledige filmpje met de VR-bril uit te kijken.

Je kan verder lezen na de foto’s en het filmpje

Drie windturbines goed voor stroom van 6750 gezinnen

De 3 windturbines in het nieuwe windpark langsheen de E314 hebben een totaal geïnstalleerd vermogen van 10,2 MW en produceren groene stroom equivalent aan het gemiddeld jaarlijks verbruik van 6.750 gezinnen. Dankzij de bouw van dit windpark wordt een jaarlijkse CO2-uitstoot vermeden van 11.000 ton. Dit is gelijk aan de jaarlijkse CO2-uitstoot van 4.600 wagens.


20181013_120929

Hola Hageland heeft 10 fluohesjes van Aspiravi op het rek hangen. Wil jij er een? Vertel ons dan hoeveel een aandeel van Aspiravi-Samen kost. De eerste 10 juiste antwoorden dien ons per e-mail bereiken hebben prijs!


Een selectie foto’s van Open Bedrijvendag

Een ruime selectie foto’s van het bezoek van de scholen

Geef een reactie