Verbredingslijst Ons Dorp zet in Bekkevoort stevig in op vrouwelijke kandidaten

De eindspurt naar de gemeenteraadsverkiezingen is volop ingezet. Officieel mogen de kandidaten nog tot 22 uur vanavond campagne voeren. In Bekkevoort vormen CD&V en sp.a momenteel een coalitie. Wij kijken nog even naar de samenstelling van hun lijsten.

Verbredingslijst

Huidig eerste schepen Benny Reviers verraste een paar maanden geleden met de verbredingslijst Ons Dorp. Reviers anticipeert duidelijk op de verwachte fusie van gemeenten. Het programma van Ons Dorp zet fel in op de deelgemeenten van Bekkevoort. Reviers heeft ook een duidelijke voorkeur als Bekkevoort moet fusioneren. Glabbeek, Kortenaken en Tielt-Winge zijn landelijke gemeenten met ongeveer hetzelfde profiel. Diest, Aarschot en Scherpenheuvel-Zichem ziet Reviers niet meteen zitten als potentiële partners.

De Zwik wordt site voor verenigingsleven

De voorstelling van de lijst vond plaats in jeugdhuis De Zwik en daar was ook een goede reden voor. Reviers wil de site van de Zwik verder uitbouwen tot een plaats waar het verenigingsleven een thuis kan vinden. De ruimere omgeving van de site wil Reviers beschermen door het als stiltegebied te laten erkennen. Dat is de enige mogelijkheid om bijvoorbeeld ook de vestiging van nieuwe landbouwbedrijven in deze unieke natuurlijke habitat tegen te houden.

Radicale vernieuwing en klemtoon op vrouwen

Op de lijst van Ons Dorp staan opvallend veel nieuwe namen op de acht eerste strijdplaatsen. Lies Timmermans, nummer twee op de lijst, was eerste opvolger voor CD&V in Tielt-Winge. De plaatsen 2 tot en met 9 worden ingenomen door vrouwen. Benny Reviers ging ook putten uit het vrijwilligersarsenaal van de vzw Truckers for Life. Miranda Vandeput en Debby Willems staan respectievelijk op plaatsen 5 en 7.

Nog opvallend, pas op plaats 9 staat met voorzitster van het OCMW Diane Boghe de eerste gevestigde waarde. De andere gemeenteraadsleden staan achteraan op de lijst: Tommy Heusdens staat op 12, huidig schepen Dreke Jonckers heeft de 15de plaats en Raf Vanmeensel staat op 16. Nathalie Weckx, kersvers ondernemer in een nieuwe fietsenzaak, duwt de lijst.

 

Geef een reactie