Kindergemeenteraad neemt vliegende start

Meer dan 500 kinderen van  het vijfde en zesde leerjaar uit de negen lagere scholen in Diest hebben een kindergemeenteraad gekozen. De 18 verkozenen zijn er meteen fors ingevlogen. Nog voor ze om 11 uur vnamiddag hun eed aflegden, hadden ze al een eerste vergadering achter de kiezen.

“Ik ben verbaasd over het enthousiasme maar vooral over de goed onderbouwde onderwerpen die de kindergemeenteraadsleden aanreiken”, vertelde schepen van Jeugd Murat Celik (sp.a)

De kindergemeenteraad gaat werken rond zes belangrijke clusters: klimaat, kwaliteit van het onderwijs, geen armoede en geen honger, leven in het water leven en op het land, gendergelijkheid, vrede -justitie en sterke publieke diensten. De voorstellen en actiepunten van de kindergemeenteraad komen op de agenda van het schepencollege. De kindergemeenteraad komt vier keer per jaar samen. Ze zullen ook zelf een evenement op poten zetten en gaan samen op uitstap.

De raadsleden per school gegroepeerd (*)

De Pit Charlotte V. M. Johanna G.
GBS Schaffen Tijs J. Elis S.
GBS Deurne Seppe S. Leonie P.
GBS Molenstede Cédric R. Arkhon C.
KSD Sint – Jan Nina N. Mila T.
KSD Voorzienigheid Klaas D. K. Thor D.
De Kleine Prins Liene O. Alara C.
Klaver3 Schaffen Hannes V. Rosanne P.
Klaver3 De Vleugt Nolan B. Anna C. (kinderburgemeester)

(*) De namen zijn expliciet bevestigd door de jeugddienst van de stad Diest zoals voorzien in de GDPR-privacywetgeving. 

Geef een reactie