Bezoekersaantal Halve Maan stijgt spectaculair.

Tijdens het afgelopen seizoen bezochten 780.487 recreanten de provinciale domeinen Huizingen in Beersel, Kessel-Lo in Leuven, Halve Maan in Diest en Het Vinne in Zoutleeuw. Dat zijn er 315.500 of 68% meer dan in 2017. De provinciedomeinen konden profiteren van het uitzonderlijk goede weer van de afgelopen zomer om hun bezoekersrecord te behalen.

Provinciedomein Halve Maan

Het Provinciedomein Halve Maan in Diest klokte dit jaar af op 183.188 bezoekers. Dat zijn er 65.673 meer dan in 2017. De mini-auto’s blijven de absolute favoriet, met maar liefst 10.083 verkochte ritjes. Verder kwamen 2.576 bezoekers een balletje slaan op het minigolfterrein. De natuuractiviteiten trokken  5.219 bezoekers aan.

Domeinbeheerder Ria Schapmans verwijst naar het stabiele zomerweer als reden voor die bezoekersexplosie. Door die langdurige periode van goed weer was de stijging van het aantal gasten ook gespreid en daardoor kon het effect ervan beter opgevangen worden.

Overnachtingen populair

De overnachtingmogelijkheden op het domein waren opnieuw een voltreffer. In totaal werd er 189 nachten verbleven in de trekkershutten. Het autokampeerterrein telde 195 overnachtingen.

In het domein werkt men verder aan de uitbouw van de avontuurlijke zone en de renovatie van de Lindemolen.

Geef een reactie