Wereldkampioenschap wielrennen komt in 2021 aan in Leuven

Christophe Impens, rechterhand van Bob Verbeeck bij Golazo, bevestigde deze namiddag in het Oostenrijkse Innsbruck, dat Leuven de aankomstplaats wordt van het wereldkampioenschap wielrennen in 2021. Impens, die in Innsbruck gaat kijken hoe het WK daar georganiseerd wordt, zei dat in een interview met Renaat Schotte van Sporza.

De verschillende wedstrijden van het wereldkampioenschap worden gespreid over gans Vlaanderen. De tijdritten vinden aan de kust plaats maar met aankomst op Het Zand in Brugge. Het zullen zeer vlakke tijdritten worden met amper 1 of 2 hoogtemeters.

De wegwedstrijden starten in Antwerpen en maken dan een ommetje door Vlaams-Brabant. De aankomst zal op de Ruelensvest in Leuven zijn. Allicht worden de Philipssite en de infrastructuur van het sportkot dan een belangrijke uitvalsbasis.

Christophe Impens wil de plaatselijke ronden in Leuven variëren met een paar uitstapjes naar de heuvels die de Brabantse Pijl zo zwaar maken. Op die manier willen de organisatoren een koers uit tekenen op maat van Jasper Stuyven en Greg Van Avermaet. Stuyven woont op amper honderd meter van de aankomst. Impens noemde ook supertalent en kersvers wereldkampioen bij de junioren Remco Evenepoel als een potentiële kandidaat-winnaar.

De organisatie van  het WK wielrennen in Vlaanderen draait momenteel op een budget van ongeveer 19 miljoen euro. Het Vlaams gewest staat garant voor het grootste deel daarvan maar er moet nog ongeveer 2,5 miljoen opgehaald worden uit de privésector. Dat ziet Impens niet als een groot probleem.

Ruelensvest

Geef een reactie