Brouwerij Buvens brouwt huisbier van Brusselse vroegmarkt Mabru

Het gaat razend snel voor brouwerij Buvens. Frank Buvens heeft zijn brouwinstallatie nog niet zo lang geleden verplaatst van een vergeten  achterkamertje naar de supercleane omgeving in het bedrijf van vader Willy Buvens. Dat was meteen ook het signaal om te investeren in industriële infrastructuur die toelaat om ook grotere hoeveelheden buvensbier te brouwen.

Fiston is een wat lichter biertje

Tijdens de World Beer Awards in het voorjaar van 2018 won Frank Buvens goud met Tripel Rost en brons met Tripel Blondin. Een paar maanden geleden startte hij met zijn nieuwe Tripel Brunet en recent verraste Frank Buvens met een vierde bier. Fiston is een wat lichter brouwsel van 6,5 graden dat vlotter weg drinkt dan de drie Tripels die een alcoholpercentage van 8 en 9 graden hebben.

Buvens maakt huisbier van Mabru

Frank Buvens brouwt niet alleen zijn eigen bieren, hij maakt ook bier op bestelling van bedrijven en verenigingen. Vorige week organiseerde Frank een open dag en daar was onder meer Laurent Nys, directeur van de Brusselse vroegmarkt Mabru aanwezig.  Mabru bracht in maart 2018 een eigen bier uit om het vijfenveertig jarig bestaan te vieren. Dat bier kreeg Mabrew als naam en het wordt gemaakt door brouwerij Buvens.

Je kan hier een paar foto’s van de open dag bekijken.

Geef een reactie