Herbestemming zwembad kost minstens 350.000 euro

Raadslid Allessia Claes (N-VA) leek tijdens de gemeenteraad van 13 september met een straffe primeur te komen. Tijdens de vragenronde somde de kandidaat burgemeester de evolutie van het dossier van zwembad de Beumkes nog even op. Ze eindigde die opsomming met een straffe kronkel. “In de geschreven pers heeft het bestuur aangekondigd dat het gebouw nog minimaal 10 jaar voldoende stabiel is”, zei Allessia Claes. Toch zou volgens het raadslid het schepencollege beslist hebben om over te gaan tot sloop en zou er zelfs sprake zijn van een nieuw project.

Burgemeester Manu Claes (CD&V) en de schepenen Nico Bergmans en Kris Peetermans (Open VLD) leken zich bijna te verslikken na die bewering.

Sloop niet weerhouden als optie

Manu Claes verduidelijkte dat de optie om te slopen en een nieuw project te starten inderdaad een van de opsommingen was in de overwegingen van de technische diensten. Die overwegingen moeten alle mogelijkheden voor het gebouw  vermelden en het college neemt op die basis een beslissing. Volgens Manu Claes is de optie slopen echter absoluut niet weerhouden in de conclusies. Een herbestemming van het gebouw voor andere activiteiten zal wel minstens 350.000 euro kosten. Onder meer de zwembadkuip moet verwijderd worden en de ongelijkheden in de vloeren moeten weg gewerkt worden.

Beslissing doorschuiven naar volgend bestuur

Schepen Nico Bergmans verduidelijkte dat een herbestemming van de huidige constructie als zwembad niet haalbaar is omdat de kost voor de aanpassing aan de VLAREM-2 milieunormen te hoog is voor een gebouw waarvan de levensduur beperkt is. Bergmans zei nog dat de beslissing over de eventuele herbestemming doorgeschoven wordt naar het volgende bestuur. Het zou niet fair zijn om nog snel een kost van 350.000 euro in de boeken te nemen met de verkiezingen voor de deur.

Geef een reactie