Nationale dames KTC Diest pakken naast Belgische titel

De nationale damesploeg van KTC Diest speelde zaterdag de finale van het kampioenschap van België. De dames waren gebrand op de overwinning. De laatste zeven jaar stonden ze vijf keer in de finale maar het was enkele jaren geleden dat ze de titel ook effectief konden binnenhalen.

Enkelpartijen gaan verloren

De tegenstanders van TC Rasco uit Destelbergen hadden op papier een wat hogere ranking maar het team van KTC Diest hoopte dat het thuisvoordeel hen naar de titel zou leiden. Jammer genoeg gebeurde dat niet. In de dubbelpartijen konden de dames uit Diest gelijke tred houden. Elke ploeg won één wedstrijd. In de enkelspelen moesten Mikhaela Boev, Emily Casteleyn, Antje Rubrecht en Steffi Distelmans zich telkens gewonnen geven tegen hun respectievelijke tegenstander. “Onze meisjes halen al jarenlang een bijzonder hoog niveau”, zegt voorzitter Jeroen Overmeer van KTC Diest. “Ze zijn vandaag geklopt door een tegenstander met iets meer individuele klasse. Jammer maar ze haalden toch maar mooi opnieuw de finale en mogen zich terecht top in België noemen.”

Uitbreiding infrastructuur niet meer mogelijk

Zowel bij de dames als bij de heren is KTC Diest absolute top in België. De club heeft momenteel 922 leden en is daarmee een van de grootste sportverenigingen van de regio. Tegelijkertijd is dat ook een probleem. Op de huidige locatie heeft de club geen uitbreidingsmogelijkheden meer. Om de groei te blijven verzekeren hebben ze bij KTC Diest nood aan minstens twee extra buitenterreinen. De club moet in de winter ook verkassen naar de infrastructuur van Karteria. Dat drukt op de rendabiliteit omdat ze maar zes maanden in de eigen infrastructuur kunnen werken. Het plan om een eigen tennishal te bouwen op het braakliggend voetbalveldje tussen de huidige terreinen en de Sint-Jan de Doperkerk is door Monumenten en Landschappen afgeschoten. De hal zou het zicht op de kerk verstoren.

Geef een reactie