Veiligheid is belangrijk fundament voor Torenfeesten

Vandaag vinden in Zichem de Torenfeesten plaats. Het Torencomité wil de Spaanse donjon een nieuwe culturele invulling geven en ze gaan daar zeer ver in. Voorzitter Leo Lemmens is duidelijk ambitieus maar hij zorgt er anderzijds ook voor dat alles tot in de puntjes geregeld is. Leo doet enkel een beroep op experten die op een professionele manier met hun vak bezig zijn. “Dat geeft iedereen een gerust gevoel en op die manier zijn we zelf ook beschikbaar voor de mensen die met ons komen mee feesten”, zegt Leo Lemmens.

De Torenfeesten starten om 13 uur met een spectaculaire intrede in traditionele klederdracht van de leden van het comité. Zij worden vergezeld van een ridder en zijn gemalin op Friese paarden.

Bezoekers kunnen rondslenteren in het Middeleeuwse dorp waar ridders met mekaar in de clinch gaan en ambachtslui hun knapste vaardigheden tonen. Voor de kinderen is een brede keuze aan animatie. Honger en dorst hoef je niet te lijden. Er is een Middeleeuws buffet en de Hiejer van Zichem staat gekoeld.

Geef een reactie