Boomtower afgelast na negatief veiligheidsadvies

Boomtower, het techno- en hardcorefeestje dat aan de Maagdentoren gepland was, gaat niet door! De politie van zone Demerdal gaf een negatief veiligheidsadvies en de organisatoren lijken te beseffen dat het inderdaad beter is om het festival grondig voor te bereiden en het uit te stellen naar volgend jaar.

Donjon populair maken bij de jeugd

Op 9 september vinden aan de stoere donjon opnieuw de torenfeesten plaats. Die lokken zeer veel volk maar ze bereiken niet alle segmenten van de bevolking. Zeker de jeugd voelt zich minder aangesproken door het concept met ridders en hoogedelopgedirkte dames. De drie jongste leden van het Maagdentorencomité, Tatjana Decoster,  Jef Jacobs en Kevin Simons, wilden die lacune invullen met een techno- en hardcorefeestje. Dat zou op zaterdagavond 8 september plaats vinden. De dag voor de Torenfeesten dus. Boomtower leek een tof idee en het kon ook meteen op bijval rekenen in de sociale media. Alleen hadden de organisatoren dat idee nogal laattijdig geserveerd. Voor de organisatie van zo’n evenement moet je onder meer een goed uitgewerkt veiligheidsplan uittekenen. De politie van zone Demerdal gaf uiteindelijk een negatief veiligheidsadvies en Boomtower gaat voor een jaar de schuif in. Maar het concept is niet definitief afgeschreven. De drie initiatiefnemers maken plannen om het volgend jaar opnieuw te proberen. Deze keer met meer voorbereidingstijd zodat ook de veiligheidsdiensten zich kunnen organiseren.

Het idee van Boomtower komt van enkele jongeren die ons helpen bij het opbouwen en afbreken van onze evenementen. Het was hun bedoeling om de jongere generatie meer te betrekken bij de maagdentoren . Vermits de infrastructuur bij de torenfeesten een dag op voorhand wordt opgebouwd kan je er ook een jeugdfuif organiseren.  Dat leek mij een goed idee en zo zijn we ook zeker dat er opvolging is in onze vereniging. Natuurlijk zou dit alles gebeuren onder onze supervisie. We willen geen verrassingen. Maar toen het woord hardcore verscheen begonnen blijkbaar alle knipperlichten op te flakkeren . Wij wisten niet welke gevolgen zo een fuifje kon hebben en zijn dan ook gelukkig teruggefloten door de korpskommandant die ons de volledige draagwijdte uitgelegd heeft. Bij een volgende poging en op voorwaarde dat alle vergunningen tijdig zijn aangevraagd, beloofde hij  ons te steunen. Uitgesteld is dus niet verloren . Maar het hoofddoel blijft uiteraard de organisatie van onze torenfeesten.

Leo Lemmens | voorzitter van het Torencomité

LeoLemmens.jpg

Geef een reactie