Grote solidariteit met het gezin van Ilse Renders – Fruitactie op volle snelheid

De solidariteit met de jonge mama Ilse Renders is groot in de ruime omgeving van Scherpenheuvel-Zichem. Ilse heeft een aantal tumoren in de hersenen. In het UZ Gasthuisberg kan men niks meer voor haar doen en ze werd er als een palliatieve patiënt verzorgd. Toparts Stefan Van Gool werkt in een privéziekenhuis in Keulen aan een zeer innovatieve immuuntherapie. Het is misschien de laatste kans voor Ilse. Je kan het ganse verhaal hier lezen op onze site.

Ilse heeft ondertussen de eerste fase van de behandeling in Keulen achter de rug.  Die therapie kost echter bakken geld. De prijs van die eerste fase alleen al, loopt op tot meer dan 50.000 euro. Maar Ilse en haar man Dimitri staan er niet alleen voor. Er lopen momenteel een pak solidariteitsacties. Vorige zaterdag was er een rommelmarkt op de speelplaats van basisschool Onze-Lieve-Vrouw. In de namiddag werd Scherpenheuvel geteisterd door hevige regenbuien maar toch was de verkoop een succes. “Een aantal standhouders schenken het bedrag van hun verkoop aan het gezin van Ilse”, zegt Tamara Boddewijn.

Vorige zondag was er een barbecue op de terreinen van KWB Scherpenheuvel. Daar schoven meer dan 500 mensen aan bij een overigens piekfijn verzorgd buffet.

De vriendjes van Kobe en Mirthe verkopen fruit

Daar houdt het echter niet op. Op de eerste schooldag op maandag 3 september kan je zowel aan de poort van de lagere school als aan de poort van de kleuterschool van basisschool Onze-Lieve-Vrouw een zakje fruit kopen. Je betaalt 5 euro voor 2 kilo fruit.

Elke donderdag in de maand september staat het fruitstandje er opnieuw. Ouders kunnen inschrijven om iedere week hun zakje appels en peren  op te halen.

Je kan ook fruit bestellen voor je kinderen op school. Tijdens de voormiddagspeeltijd gaat er een fruitwinkeltje open. Daar kunnen de kinderen een stuk fruit ophalen voor 0,50 eurocent. De volledige opbrengst gaat naar de behandeling van Ilse Renders.

 

 

 

One comment

Geef een reactie