Timing toelevering windturbines Aspiravi

Er is nogal wat belangstelling voor de spectaculaire transporten die momenteel gebeuren om de opbouw van de twee nieuwe windturbines in Scherpenheuvel-Zichem en in Bekkevoort te kunnen aanvatten. Aspiravi bevestigt dat de toelevering van alle elementen plaats vindt tussen 9 en 24 augustus. Dergelijke planning is echter zeer onderhevig aan last minute wijzigingen. Het is dus moeilijk om een concreet overzicht te maken.

De eerste transporten zijn voor de windturbine in de Ballaarstraat op het grondgebied van Scherpenheuvel-Zichem . De voorbije nacht zijn daar de gondel en de hub geleverd. In principe zal in de nacht van vrijdag op zaterdag het transport van de 3 wieken gebeuren. Dat is bijzonder complex omwille van de lengte van dat onderdeel. Tot slot staat momenteel het transport van de 5 torendelen gepland in de nacht van volgende week woensdag op donderdag.
Intussen is men ook bezig met de opbouw van de kraan die de grote onderdelen moet hijsen. Vanaf donderdag 16.08.2018  wordt dan de windturbine opgebouwd. Maar ook deze timing is erg onderhevig aan wijzigingen.

De timing die we hier aangeven is dus niet 100% zeker maar het geeft wel een indicatie.

Geef een reactie