Tiense Suiker helpt groendienst en boeren met gerecupereerd water

De Tiense Suikerraffinaderij gaat de Groendienst van de stad en de boeren die dringend naar water snakken, helpen. Het bedrijf beschikt over massa’s gezuiverd restwater en ze gaan dat ter beschikking stellen als sproeiwater.

“Een suikerbiet bestaat voor 80% uit water”, zegt directeur Jan Ingels van de Tiense Suikerfabrieken. “Dat wordt tijdens de bietencampagne gerecupereerd en hergebruikt als was- en proceswater. Het is dit water dat we ter beschikking stellen om de groendienst te depanneren. Ook boeren die dringend water nodig hebben kunnen een voorraad krijgen.”

Momenteel is er weinig activiteit in de fabriek. Het productieproces komt pas binnen drie weken langzaam op gang zodat de fabriek klaar is voor de oogst in september. De Tiense Suikerraffinaderij beheert tijdens dat proces de waterflow zo optimaal mogelijk. Het water wordt maximaal gerecupereerd en gezuiverd. De meeste suikers van het bedrijf worden uit lokaal geteelde suikerbieten gewonnen.  Het bedrijf heeft acht vestigingen waar het duurzaam met mens en milieu wil omgaan.

Wie beroep wil doen op het aanbod van Tiense Suikerraffinaderij stuurt een mail naar agroraftir@raftir.be. De Landbouwkundige Dienst van het bedrijf zorgt voor een adequate opvolging.

Geef een reactie