KWB Zichem nodigt zuster Jeanne Devos uit

KWB-Zichem bestaat 75 jaar en dat willen ze op een speciale manier vieren. Ze nodigen zuster Jeanne Devos uit voor een voordracht over haar inzet van meer dan 50 jaar voor de allerarmsten in India.

De intussen 83-jarige zuster Jeanne Devos neemt het sedert begin van de jaren 80 van vorige eeuw in Mumbai (India) op voor seksslaven, uitgebuite vrouwen en  verwaarloosde kinderen die  huisarbeid moeten verrichten in de meest armoedige en ellendige omstandigheden. Zuster Jeanne kreeg aanvankelijk zeer veel tegenstand en ze botste op veel argwaan. Toch groeide haar beweging sterk. In 1985 werd de “National Domestic Workers Movement” officieel opgericht. Vandaag is die beweging actief in 24 Indiase staten. De beweging bestaat uit 14.000 groepen, heeft 2 miljoen leden en werkt in 28 talen.

Zuster Jeanne Devos is een sterke persoonlijkheid met een uitgesproken missie! Dank zij haar werk hebben miljoenen mensen in India, vandaag een beter leven. In 2005 werd zuster Jeanne Devos  genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede.

Tijdens haar lezing getuigt zuster Jeanne over haar dagelijks leven, het leven van haar beweging National Domestic Workers Movement en het leven van de miljoenen vrouwen en kinderen voor wie zij de afgelopen 55 jaar heeft gevochten.

De lezing vindt plaats op zaterdag 11 augustus om 14.00 uur in Zaal Optimi | Pater Richard Van de Wouwerstraat 7 | Zichem

Deelnemen is gratis maar een vrije gift wordt sterk geapprecieerd.


Je kan het werk van Jeanne Devos ook steunen door een gift te doen aan het Fonds Jeanne Devos. Dat gebeurt via de centrale giftenrekening van de KULeuven, Oude Markt 13, 3000 Leuven.

Gegevens van de bank: KBC, Brusselsesteenweg 100, 3000 Leuven. Het ibannummer is BE45 7340 1941 7789 en de BIC-code is KREDBEBB. Voor giften aan het Fonds Jeanne Devos gebruik je de gestructureerde mededeling: 400/0000/51266

Giften vanaf € 40 per jaar leveren een fiscaal voordeel op.

Vragen? e-mail naar : Leen.Imbrechts@rec.kuleuven.be


 

Geef een reactie