Ierse kampioen wint kermiskoers Schoonderbuken

Vierentachtig kilometer en vijftien keer de Slangenberg, de Kerkstraat en de Hoensberg bij een temperatuur van 35 graden. Alleen straffe mannen kunnen zo’n koers winnen. De organisatoren in Schoonderbuken kregen 32 deelnemers aan de start en daar waren 7 Ieren, 2 Engelsen, een Schot en een Nederlander bij. Vlak na de start kregen de junioren al meteen de lastige Slangenberg voor de wielen. Daar werd ook stevig doorgevlamd omdat op de top premies te verdienen waren.

Er reed meteen een kopgroep van zes renners weg en zij zouden de ganse wedstrijd vooruit blijven. Enkel de Ier Kenny Rhys viel nog weg met een lekke band. Na tien ronden nam de wedstrijdjury zowat de helft van de overgebleven renners uit koers omdat hun achterstand te groot geworden was. Drie ronden voor het einde reed de Ierse kampioen Adam Ward weg uit de kopgroep. Hij reed fluitend nog een minuut voorsprong bijeen en toonde daarmee zijn enorm potentieel.

De top 10:

  1. Adam Ward 2.14.42 uur
  2. Jarne Bams +1.12
  3. Tijs Verstappen
  4. Len Dejonhe
  5. Cathir Doyle (Irl)
  6. Arjan Poleij (Nl)
  7. Cian May (Irl)
  8. Andy Brams
  9. Antoine Cloux
  10. Theo Bonnet

Bekijk zeker ook onze fotopagina met meer dan 100 foto’s over de koers. Je kan hier een beperkte selectie van de beelden bekijken.

 

 

Geef een reactie