Horeca speelt in op tropische hitte en lasershow

Met de tropische hitte die blijft aanhouden kan de afgelasting van het vuurwerk in Scherpenheuvel  op breed begrip rekenen. Het alternatief lijkt overigens de moeite waard te worden. Joeri Vangelabbeek brengt liefst vijf lasers mee naar de kermis. Vier daarvan worden ingezet voor een zogenaamde scalashow die boven de hoofden van het publiek te zien is. De vijfde laser projecteert beelden op de basiliek. “We hadden zeer weinig tijd om het concept uit te bouwen maar het ziet er desondanks bijzonder knap uit”, zegt de vuurwerkmaker. “We hebben een show van een kwartier gemonteerd rond het thema “Liefde en vrede. Er zit ook een knappe streep muziek onder. We starten met een Gregoriaans stuk maar daarna wordt het wat luchtiger. We eindigen met de Bongo Song om het publiek in een zomerse sfeer te brengen.” De lasershow start omstreeks 22.30 uur op het plein voor de basiliek.

Gereserveerde publiekszones

Voor  de toeschouwers is ruimte gereserveerd aan het rond punt tegenover de basiliek en het gedeelte van de Basilieklaan tot aan het park rond de basiliek. Het centrum van Scherpenheuvel is verkeersvrij vanaf vrijdag 27 juli om 16 uur tot zaterdag 28 juli om 8.30 uur. Parkeren kan op wandelafstand, op de parkings aan GC Den Egger, ‘t Boemelke en de begraafplaats van Scherpenheuvel.

Extra kinderspeeltuig Oan ‘t Fontainke

Bij café Oan ’t Fontainke is vrijdagavond een barbecue met een tombola ten voordele van Lolands. Marc Van den Bergh had al een groot springkasteel voorzien maar daar komt nog een waterspeeltuig voor de kinderen bij. “We willen in deze omstandigheden verantwoord omspringen met het water”, zegt Marc. “We installeren een tof speeltuig dat ook het waterverbruik beperkt. Mensen met kinderen brengen best een handdoek mee maar als het zo warm blijft drogen de ukjes allicht vanzelf wel door de zon.” De barbecue start om 17.30 uur. Deelnemen kost 15 euro.

 

Cavaparty in ‘t Halleke

Het grootste slachtoffer van de afgelasting leek Anneliese Maes van ’t Halleke te worden. Zij gaat de geplande cavabar echter extra cachet geven. Er komt een discobar en buitentoogjes met partytafels. Anneliese kan ook rekenen op heel wat sympathie. Op Facebook geven veel mensen aan dat ze zeker een glas komen klinken. Scherpenheuvel kermis is sterk bezig om zijn reputatie als beste kermis van de regio verder uit te bouwen.

cavahalleke

 

Geef een reactie