Ierse junioren met trein en fiets van Harelbeke naar Schoonderbuken voor kermiskoers

Het was toch een beetje een vreemd zicht toen zich gisteren drie Ierse renners in café Oud Schunnebroeck meldden om deel te nemen aan de kermiskoers voor junioren. De Ieren Tomas Walsh, Kenny Rhys en Jason Kenny waren namelijk met de fiets naar Schoonderbuken gereden. Ze hadden geen begeleiders mee en sleepten al hun spulletjes mee in een rugzak. Het drietal verblijft in Harelbeke. Daar hadden ze een trein genomen naar Aarschot en het tripje naar Schoonderbuken beschouwden ze als een opwarmertje voor de wedstrijd. Tomas Walsh zou de wedstrijd eindigen als 16de, Kenny Rhys werd 19de en Jason Kenny 22ste.

De Ierse renners zijn tien dagen in België. In die periode willen ze zo veel mogelijk wedstrijden rijden om ervaring op te doen. Daarna vliegen ze terug naar huis en evalueren ze hun potentieel.

Straks lees je een verslag in Hola stijl over de koers zelf op deze website

 

Geef een reactie