CD&V bevestigt modellijst, Manu Claes wil vijfde sjerp

De leden van CD&V hebben de modellijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 waar wij eerder al over schreven, maandagavond goedgekeurd. Bij de 27 kandidaten zijn er 13 die voor de eerste keer verkiesbaar zijn. De jongste kandidaat op de lijst is Lotte Degol.  Zij wordt op 10 augustus pas 18 jaar.

Bekijk de volledige lijst op deze site.

Claes op kop, Koen Vranken nestelt zich tussen huidige schepenen

Huidig burgemeester en provincieraadslid Manu Claes trekt de lijst.  Hij ambieert een vijfde mandaat als burgemeester en wil ook opnieuw verkozen worden in de provincieraad.

Eerste schepen Lieve Renders  staat op twee. De opmerkelijke derde plaats van gemeenteraadslid en voorzitter van de CD&V-jongeren Koen Vranken (34)  wordt bevestigd. Koen Vranken stapte in 2015 over van Vlaams Belang. Als CD&V de coalitie mag vormen is hij bijna zeker van een mandaat als schepen. Koen Vranken gaat op de lijst drie zetelende schepenen vooraf. Marie Jeanne Hendrickx staat op 4 en Marleen Van Meeuwen op 5. Schepen van Financiën Inne Pauwels duwt de lijst, net zoals bij de vorige verkiezingen. Als CD&V de positie van 2012 kan consolideren lijkt dus een van de huidige schepenen haar (het zijn allemaal vrouwen) functie te moeten opgeven.

De top 10 wordt vol gemaakt door gemeenteraadslid en voorzitter van de gemeenteraad Arlette Sannen op 6, Anne-Sophie Weckx  op 7, Simone Simons op 8, gemeenteraadslid Ben Mattheus op 9 en OCMW-raadslid Robby Baptist op 10 .

De kandidaten verder op de lijst staan zoveel mogelijk gegroepeerd per deelgemeente.

Hoofdeconoom Etion op 26

Opvallend nog is de 26ste plaats van hoofdeconoom van werkgeversorganisatie Etion Geert Janssens. Hij was gedurende de eerste drie jaar van de huidige legislatuur ook voorzitter van de gemeenteraad. Janssens werd, omwille van zijn enorm netwerk en zijn sterke knowhow op financieel-economisch vlak, als een van de speerpunten op de lijst verwacht.

Geef een reactie