Truckers for Life op bedevaart voor mooi weer

Met de huidige weersomstandigheden klinkt het enigszins vreemd maar de bestuursleden van vzw Truckers for Life uit Bekkevoort kwamen vorige zondag op bedevaart naar Scherpenheuvel om goed weer af te smeken voor de truckshow. Die vindt plaats op 11 en 12 augustus op de terreinen in de omgeving van KK Bekkevoort.

De groep vertrok om 13 uur in Bekkevoort en trok langs rustige veldwegen naar het bedevaartsoord. Bij temperaturen van bijna dertig graden was dat geen sinecure maar de kermisterrassen in het centrum van Scherpenheuvel maakten veel goed. De twee stichters van het event, Roger Goedhuys en Romain Kollman, kwamen met de wagen naar de koepelkapel aan de basiliek. De groep kreeg eerst de zegen van de Indische pater Nepeo. Die studeert theologie in Leuven maar hij doet ook permanentie aan de basiliek. De pater kwispelde overdadig rond met het gewijde water en dat leverde een deel van de groep een nat pak op. De Indische Montfortaan is amper vier in België maar hij spreekt al bijna perfect Nederlands.

Robby Longo wisselt af met Marijn Devalck

Voorzitter Pieter Van Dooren pakte nog uit met een tof nieuwtje. Vorig jaar verliep de rondrit met de andersvaliden niet altijd even vlot omdat er te veel deelnemers opdaagden. Er waren weliswaar twee karavanen voorzien maar Marijn – boma -Devalck moest telkens switchen van vrachtwagen en dat nam tijd in beslag. Dit jaar rijdt ook zanger Robby Longo mee in de karavaan. Longo is zelf ook trucker en hij zal afwisselend met Marijn Devalck voorop rijden in een konvooi.

Geef een reactie