N-VA Scherpenheuvel-Zichem stelt eerste 12 kandidaten voor

N-VA Scherpenheuvel-Zichem maakt de eerste12 kandidaten bekend die op 14 oktober op de lijst zullen staan voor de gemeenteraadsverkiezingen. “Onze lijst is een mooie mix van ervaring en nieuwkomers. Dat weerspiegelt zich ook in de top 10 en de lijstduwers, die we vandaag bekend maken”, zegt Allessia Claes, die al eerder door het bestuur werd aangeduid als lijsttrekker en kandidaat-burgemeester.

Allessia Claes (36) uit Schoonderbuken krijgt van het bestuur het volle vertrouwen om als kopvrouw naar de kiezer te trekken. Ze gaat als kandidaat-burgemeester resoluut voor de sjerp.

Op de tweede plaats staat Alex Van Nijlen (66, Scherpenheuvel), huidig voorzitter van de cultuurraad en secretaris van de lokale N-VA-afdeling.

Op drie komt Annelies Ooms (35) uit Testelt, docente verpleegkunde en bekend door haar jaarlijkse Halloweentocht. Annelies kwam recent door opvolging in de gemeenteraad.

René Jacobs (67) uit Scherpenheuvel staat op vier.  Hij werd zes jaar geleden verkozen in de gemeente- en politieraad, waar hij zich vooral toelegt op veiligheidsdossiers.

Op vijf staat Lieven Simon (38), advocaat uit Schoonderbuken. Lieven is nieuw als kandidaat maar hij werkt al geruime tijd achter de schermen mee in het bestuur van de partij.

Zesde plaats Benny Vangelder (45) is een vaste waarde binnen de N-VA, waar hij als bestuurslid de langste staat van dienst heeft. Zes jaar geleden werd hij OCMW-raadslid en verhuisde daarna naar de gemeenteraad.

Op zeven staat Pieter Boudry (40), ook een nieuwe kandidaat. Hij is de echtgenoot van Katrien Jansseune, de woordvoerster van Theo Francken

Lieve Van Horebeek (34) uit Zichem staat op acht. Zij is een compleet nieuwe kandidate. Luc Vanhove (66), ook uit Zichem,  staat op plaats negen. Op tien staat Marleen Stevens (73) uit Scherpenheuvel. De lijst wordt afgesloten door partijvoorzitter Xavier Lesenne en huidig gemeenteraadslid Marc Van Torre.

Geef een reactie