Tropische kermiseditie is meteen publiekstopper maar warmte bedreigt organisatie vuurwerk.

Zaterdag 21 juli…nationale feestdag…je kan geen betere dag bedenken om de beste kermis van de regio officieel te openen. Burgemeester Manu Claes (CD&V) benadrukte in zijn openingsspeech de goede samenwerking tussen handelaars, bestuur, technische- en veiligheidsdiensten en de foorkramers. Hij gaf ook een woordje uitleg over de twee nieuwe activiteiten op de kermis. Op maandag 23 juli tussen 16 uur en 18 uur komen er Disneyfiguren naar de foor. Die groep was eerder al bijzonder succesvol op Supermercado in Diest. Je kan twee uur lang met je favoriete sprookjesfiguur op de foto.

Prikkelarme periode

Op vrijdag 27 juli heeft de kermis een prikkelarme periode. Tussen 16 en 18 uur gaan alle neonlampen uit en de toeters, bellen en sirenes gaan op stil. Vorige zaterdag was er een jongen met autisme op de kermis. Hij moest een koptelefoon dragen om de prikkels af te remmen. Eerder bevestigde pedagoge Annemie Willekens van De Lift al op onze site dat dit initiatief echt wel nuttig kan zijn voor een aantal mensen met een verstoorde prikkeling maar ook hoogsensitieve mensen hebben baat bij het prikkelarme initiatief.

Beslissing over vuurwerk is afhankelijk van advies door brandweer

Manu Claes blikte ook even vooruit naar het vuurwerk van volgende vrijdag. Door de aanhoudende droogte en het bijzonder warme weer dat deze week verwacht wordt bestaat de kans dat het vuurwerk moet afgelast worden. “We gaan de volgende dagen overleggen met de leiding van het brandweerkorps”, zegt Claes. “Hun advies zal uiteraard doorslaggevend zijn.” De foorkramers dringen aan om het vuurwerk toch te laten plaats vinden maar zij gaan een alternatief voorbereiden voor als er toch een afgelasting zou komen. Dat zou bijvoorbeeld een lasershow kunnen zijn.


We publiceren hier een paar sfeerfoto’s maar op onze speciale fotopagina kan je 133 beeldjes bekijken. We maken maandag ook een fotopagina met de Disneyfiguren. 


Geef een reactie