Harmonie eert Rob Jacquemyn

Het traditionele kermisconcert van Harmonie Onze-Lieve-Vrouw kreeg vorige zondag een wel zeer emotioneel accent. Voorzitter Rob Jacquemyn overleed een paar weken geleden en de harmonie eindigde het concert met een van zijn favoriete deuntjes, Paris sera toujours Paris, de klassieker van Maurice Chevalier. Schepen van Cultuur Kris Peetermans, die het concert aan mekaar praatte, kreeg het even moeilijk toen hij het nummer aankondigde. Een paar muzikanten en ook schepen Peetermans droegen tijdens het nummer een Franse baret.

Minder evident repertoire

De harmonie haalde overigens een merkwaardig hoog niveau met onder meer het verrassende maar complexe popnummer Marcia Baila van les Rita Mitsouko. Verder kwam ook de klassiek geschoolde zangeres Stefanie een paar nummers mee zingen op de kiosk voor de basiliek.

De keuze om een minder evident repertoire te brengen en om een zangeres op het podium te zetten zorgt er voor dat de harmonie kan aanknopen met een frisse toekomst. Ook in tijden van bonkende technobeats zijn er kansen voor een traditionele muziekvereniging zoals de harmonie Onze-Lieve-Vrouw.


Op 30 september 2018 organiseert de harmonie een steakdag (met ook veggie, vis en een kindermenu) in de Rode Zaal van Den Egger.


Je kan hier een paar foto’s bekijken ban het optreden maar klik zeker ook even de fotopagina over het optreden aan. Onze foto’s staan in lage resolutie op de site maar Amigo’s van Hola kunnen ze  kan ze ook opvragen in hoge resolutie. Gewoon inschrijven voor de nieuwsbrief volstaat.

 

 

 

 

Geef een reactie