Winning Bogaerde aangepast voor rolstoelgebruikers

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) investeert via Toerisme Vlaanderen in de uitbouw van kwalitatief hoogstaande toeristische logies in Vlaams-Brabant. In totaal gaat er 189.280 euro naar 5 Vlaams-Brabantse logiesuitbaters. Onder meer Winning Bogaerde in Bekkevoort kan op steun rekenen voor de uitbouw van rolstoeltoegankelijke infrastructuur.

Weyts focust gericht op structurele verbeteringen, zoals toegankelijke en kindvriendelijke voorzieningen. “Dit soort investeringen zijn vaak niet meteen rendabel”, zegt minister Weyts. “Daarom geven we de logiesuitbaters een steuntje in de rug. Door te investeren in kindvriendelijkheid en toegankelijkheid spelen we in op een echte nood.”

Bogaerde Winning in Bekkevoort ontwikkelt toegankelijke basisketen

Weyts zet sterk in op kind- en familievriendelijke logiesinfrastructuur. Vlaams-Brabant moet volgens hem verder uitgroeien tot een aantrekkelijke toeristische bestemming voor families uit de hele wereld. Kindvriendelijke voorzieningen, die bijvoorbeeld sport en spel aanbieden op maat van jongeren, kunnen daarbij helpen. Weyts investeert ook in inclusieve logies, die toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Zo steunt Weyts het Alpha Hotel in Tienen bij het uitbouwen van een toegankelijk verblijf en Vakantiewoning Bogaerde Winning in Bekkevoort bij het ontwikkelen van een toegankelijke basisketen. Dat betekent dat het vakantieverblijf zonder hinder toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Volgens Weyts moet elke Vlaming, ook wie een beperking heeft, op vakantie kunnen gaan in eigen land”.

Kamer voor 2 personen aangepast aan rolstoelgebruikers

Uitbater Gert Verheyen van Winning Bogaerde bouwde, naast zijn bestaande infrastructuur, een volledig nieuw verblijf voor twaalf personen. Op het gelijkvloers van dat nieuwe verblijf is een kamer voor twee personen die volledig aangepast is aan rolstoelgebruikers. De bad- en de slaapkamer hebben specifieke voorzieningen en de deuren en de gang zijn breder. “Wij krijgen vaak boekingen voor families waar ook de grootouders mee op vakantie komen”, zegt Gert Verheyen. “Die mensen zijn vaak al wat minder mobiel en voor hen is die kamer ideaal.”

Winning Bogaerde

Geef een reactie