Oan ‘t Fontainke duivelde verder

De supporters van de Rode Duivels in onze regio hebben de kleine finale voor de derde plaats veel meer thuis bekeken. De livestreams hadden minder succes. In Diest op de citadel had dat ook een aangenaam effect. Het paradeplein lag er na de uitzending veel properder bij dan na de vorige uitzendingen “Tijdens de laatste editie is het plein vrij proper gebleven”, zegt organisator Sven Lambrechts. “Dat heeft verschillende oorzaken. De opkomst was lager, er waren geen feestje achteraf en er waren minder dronken mensen. De match vond ook in volle daglicht plaats en dat heeft veel mensen aangespoord om netjes de vuilbakken te gebruiken.”

paradeplein

Café Oan ’t Fontainke was duidelijk een uitzondering op die lagere opkomst. Uitbater Marc Van den Bergh plaatste twee grote schermen in zijn zaak maar vooral het extra scherm op zijn terras overtuigde veel klanten om de wedstrijden in het café te komen volgen. Ook vorige zaterdag liep de zaak helemaal vol. “De mensen die hier komen kijken kennen mekaar allemaal”, zegt Marc. “Ze komen naar hier om samen plezier te maken en te supporteren voor de duivels.”

Op onze fotopagina kan je nog veel meer beelden zien van de sfeer in Oan ‘t Fontainke tijdens de wedstrijd België-Engeland

 

Geef een reactie