Eva Poelemans is de nieuwe algemeen directeur van Scherpenheuvel-Zichem

Eva Poelemans is vrijdagavond door de gemeenteraad aangesteld als nieuwe algemeen directeur van stad Scherpenheuvel-Zichem. Zij moet een proefperiode van 12 maanden doorlopen. Poelemans werkte van 2008 tot 2017 als stafmedewerker en jurist voor de stad. Ze stapte daarna over naar de Antwerp Management School waar ze researcher aan het Expertisecentrum Business Design & Innovation werd. Poelemans keert na een korte uitstap nu dus terug naar de basiliekstad. De functie van algemeen directeur combineert de vroegere functies van gemeentesecretaris en secretaris van het OCMW. Omwille van die combinatie werd het loonbarema voor die functie verhoogd met 30%.

Selectie door extern bureau

Het stadsbestuur besteedde de selectie voor deze topfunctie uit aan een extern bureau. Meer dan dertig kandidaten deden mee aan de selectieproeven en Eva Poelemans kwam daar als beste uit. Poelemans slaagde daarna ook voor het assessment dat ze verplicht moest meedoen.

Sterk juridisch geschoold

Eva Poelemans studeerde rechten aan de KULeuven en volgde een Masterclass Change Management aan de Antwerp Business School. Ze was daarna assistent aan het Instituut voor Sociaal Recht van de KULeuven. Van 2003 tot 2007 werkte Eva Poelemans als advocaat bij Advocatenkantoor Beelen in Leuven. De nieuwbenoemde algemeen directeur kwam in 2008 in dienst bij de stad Scherpenheuvel-Zichem waar ze als stafmedewerker en jurist verantwoordelijk was voor de beleidsondersteuning van het gemeentebestuur en het autonoom gemeentebedrijf. Poelemans coördineerde in haar functie ook de opmaak van het meerjarenplan, het budget en de voortgangsrapportering. Ze werkte ook het interne controle systeem van de stad uit.

In de periodes van afwezigheid van de stadssecretaris was Eva Poelemans waarnemend stadssecretaris en ze was ook lid van het managementteam. Poelemans was  verder secretaris van het autonoom gemeentebedrijf Patrimonium Scherpenheuvel-Zichem.

Korte uitstap naar Antwerp Management School

In september 2017 stapte Eva Poelemans op bij de gemeente Scherpenheuvel-Zichem. In januari 2018 startte ze als researcher aan het expertisecentrum Business Design & Innovation bij de Antwerp Management School. Poelemans is ook docent aan de Provinciale Bestuursschool Vlaams-Brabant (PIVO).

Huidige gemeentesecretaris wordt adjunct-algemeen directeur

Eva Poelemans start in haar nieuwe functie op 1 september 2018. Huidig gemeentesecretaris Liesbeth Verdeyen wordt door de gemeenteraad aangesteld als waarnemend algemeen directeur tot 31 augustus 2018. Vanaf 1 september wordt zij adjunct-algemeendirecteur.

Geef een reactie