Meer festivalgangers nemen de bus naar Rock Werchter

De Lijn zette woensdag zo’n 30 festivalbussen in om ongeveer 8500 muziekfans naar camping The Hive van Rock Werchter te brengen. Gezien de drukte op de eerste dag liet de busmaatschappij een tiental bussen extra rijden. Er namen dus 15%
meer festivalgangers dan vorig jaar (7500) de bus en ook een hoger percentage dan in 2016 toen De Lijn recordcijfers noteerde omwille van de wateroverlast in en rond Werchter. Toen kozen op woensdag 6 000 mensen voor de bus. In totaal zet De Lijn 300 chauffeursdiensten in een 50tal bussen. Donderdagmorgen om 7.00 uur zijn ook de bussen vanuit Aarschot beginnen te rijden, met als bestemming de

campings in de C-zone. In Leuven rijden de bussen tot de halte Wijgmaalsesteenweg. Die bedient de campings in de A-zone, het festivalterrein en The Hive.

De bussen rijden donderdagavond tot goed een uur na het laatste optreden. Op vertoon van hun festivalticket kunnen de muziekliefhebbers gratis mee op de bussen van De Lijn. Ook de e-festivaltickets en e-treintickets zijn geldig op de bus.

Reizigers kunnen op www.delijn.be/rockwerchter terecht voor praktische informatie.

Geef een reactie