Scherpenheuvel-Zichem en Diest zijn ankerpunten voor Dwars door het Hageland

Op vrijdag 15 juni klopt het hart van de koers in het Hageland. De wielerwedstrijd Dwars door het Hageland start om 13.20 uur op de Grote Markt in Aarschot. De wedstrijd slingert dan in een lange aanloop door de ganse regio maar in het laatste gedeelte passeert het peloton vier keer door het centrum van Scherpenheuvel en in het wielerdorp aan de Maagdentoren. Er zijn vijf doortochten door Diest met aankomst op de Citadel.

Van 13 tot 19 uur is er in Diest verboden doorgang voor alle gemotoriseerd verkeer in de Cleynaertsstraat, de Grote Markt, de Sint-Jan Berchmansstraat en de Allerheiligenberg. Van 13 tot 19 uur is de Botermarkt afgesloten voor het doorgaand verkeer vanaf het kruispunt met de Wolvenstraat. In veel straten is er ook een parkeerverbod.

De doortochten in Diest (uurschema roadbook):

 • 14.36 uur via de Leuvensestraat
 • 15.45 uur via de Demerstraat richting Grote Markt
 • 16.55 uur via de Demerstraat richting Grote Markt
 • 17.27 uur via de Demerstraat richting Grote Markt
 • 17.58 uur aankomst op de Citadel

Op de Grote Markt van Diest komt een groot scherm waar je de wedstrijd kan volgen. Je kan er meekoersen op rollen of je eigen schilderij fietsen. Kinderen kunnen zich laten grimeren of stoere tattoos laten plaatsen. Drank – en eetstandjes zorgen ervoor dat de bezoekers geen hongerklop of vochttekort oplopen.

Doortochten in Scherpenheuvel-Zichem 

De koers passeert 4x door het centrum van Scherpenheuvel. Er zijn ook twee passages in het centrum van Testelt.

De passages in Scherpenheuvel-Zichem (uurschema stad Scherpenheuvel-Zichem)

 • 14.40 uur: via Diestsestraat – Albertusplein – Basilieklaan – August Nihoulstraat – Houwaartstraat – Hoensberg
 • 15.20 uur: via Hanenberg – Testelt Dorp – Dijk – Pelgrimsstraat – Tiensestraat – Lobbensestraat – Steenweg Scherpenheuvel- Pater R. Van de Wouwerstraat  – Markt – Ernest Claesstraat – Demerdijk.
 • 15.50 uur: via Diestsestraat – Albertusplein – Basilieklaan – August Nihoulstraat – Houwaartstraat – Hoensberg
 • 16.30 uur: via Hanenberg – Testelt Dorp – Dijk – Pelgrimsstraat – Tiensestraat – Lobbensestraat – Steenweg Scherpenheuvel- Pater R. Van de Wouwerstraat  – Markt – Ernest Claesstraat – Demerdijk.
 • 17.10 uur:  via Diestsestraat – Albertusplein – Basilieklaan – Tiensestraat – Lobbensestraat – Steenweg Scherpenheuvel – Pater R. Van de Wouwerstraat – Markt – Ernest Claesstraat – Demerdijk.
 • 17.40 uur: via Diestsestraat – Albertusplein – Basilieklaan – Tiensestraat – Lobbensestraat – Steenweg Scherpenheuvel – Pater R. Van de Wouwerstraat – Markt – Ernest Claesstraat – Demerdijk.

Op het volledige parcours mag niet geparkeerd worden tussen 10.00 uur en 19.00 uur. Van 14.00 uur tot 19.00 uuris er eenrichtingsverkeer van kracht op het parcours in de richting van de wedstrijd in volgende straten: Lobbensestraat, Steenweg Scherpenheuvel, Pater Richard Van de Wouwerstraat, Markt, Steenweg Diest en Wijnputstraat.

Wielerdorp aan de Maagdentoren

De passages aan de Maagdentoren zijn, in het snelste schema, om 15.35 uur, 16.44 uur, 17.14 uur en 17.43 uur (uurschema roadbook). Het maagdentorencomité organiseert ook dit jaar weer een wielerdorp. De foto’s onderaan bewijzen dat het daar vorig jaar volop ambiance was. Dat zal nu zeker het geval zijn met 4 doortochten in plaats van 1. Hola Hageland is er natuurlijk ook. We maken een hoop foto’s en die zetten we op een aparte pagina op onze website. Opvragen in hoge resolutie kan voor mensen die zich inschrijven voor onze nieuwsbrief. En…zorg dat u er een beetje wielergepimpt bijloopt.

Geef een reactie