Zuid-Koreaanse ambassadeur spreekt profetische woorden in Schaffen

In Terzake werd dinsdagavond de historische ontmoeting tussen de Noord-Koreaanse president Kim Jong-un en Donald Trump van commentaar voorzien door de Zuid-Koreaanse ambassadeur Kim Hyoung-zhin. Die was een paar weken geleden ook te gast in Schaffen. In het trainingscentrum-paracommando Lt. Devignez woonde de ambassadeur de herdenking van operatie Red Bean bij. Bij die operatie bevrijdden de para’s ongeveer 2800 Europeanen uit handen van de Katangese opstandelingen in de Congolese stad Kolwezi. Samen met de herdenking van Red Bean werd ook de inzet van de Belgische militairen tijdens de Koreaanse oorlog in 1950 herdacht. Kim Hyoung-zhin plukte dat moment om in zijn toespraak vooruit te blikken naar de snel evoluerende situatie op het Koreaanse schiereiland. Opvallend was dat hij het toen al had over de ontmanteling van de nucleaire wapens op het ganse Koreaanse schiereiland.

Hij zei letterlijk: “After so many failed attempts, a historic change may indeed happen on the Korean Peninsula, the last remnant of the cold war. Negotiations are conducted at the top level. The hope is high for establishing permanent peace in the nuclear-weapon-free-Korean-Peninsula, even if there are still challenges. Your lofty efforts and sacrifice may finally bear fruits. On this road to denuclearization, reconciliation and eventual reunification of the Korean Peninsula, we look to your continued interest and support.

Tijdens de receptie bevestigde Kim Hyoung-zhin verder dat de Noord-Koreaanse president Kim Yong-un een uiterst intelligente man is die vooral door de zeer penibele economische situatie van zijn land gedwongen wordt om naar een verbetering van de relaties met de vrije wereld te zoeken. De ambassadeur bevestigde ook dat veel Zuid-Koreanen uitkijken naar de eventuele heropening van de grenzen tussen beide landen.

Geef een reactie