DDS zet jongste kandidate ooit op de verkiezingslijst

DDS, de partij van huidig burgemeester Jan Laurys, presenteerde de definitieve kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen tijdens een ledenbijeenkomst in de citadel. De partij heeft onder meer de pas negentienjarige Lima Nelsen op de lijst. Dat zou de jongste kandidate ooit zijn. Lima heeft alleszins een zeer duidelijke mening. “Ik studeer Toegepaste Taalkunde (Nederlands-Spaans) aan de VUB”, zegt ze. “Als kleindochter en dochter van vakbondsmensen, Maurice en Leen Paenhuysen, die ook zijn opgekomen bij DDS, zit de politiek en het vechten voor de “gewone” mens in mijn bloed. Ik engageer me waar mogelijk, al van kleins af, want dat is mij aangeleerd. Ik denk dat er binnen DDS zeker ruimte is voor een links accent.Een socialer beleid bijvoorbeeld, meer diversiteit… Ik wil opkomen voor de sociaal “zwakkere” mens, de minderheden. Binnen een rechts beleid hebben deze mensen geen kans om gehoord te worden.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.