Vrijzinnigen openen ontmoetingscentrum

Mensen met een vrijzinnige levensopvatting kunnen voortaan terecht in ontmoetingscentrum ’t Vrij Gedacht” in de Michel Theysstraat 5 in Diest. Het project werd mogelijk dankzij de steun van het OCMW-Diest, de stad Diest, het HuisvandeMens en de Instelling Morele Dienstverlening Vlaams-Brabant.

Het centrum is open op woensdag- en vrijdagvoormiddag van 10 tot 12 uur en op woensdagavond van 18 tot 20 uur. Je kan er gewoon een pintje gaan drinken maar het centrum biedt ook morele dienstverlening in samenwerking met HuisvandeMens. Je kan onder meer terecht voor informatie en hulp bij wilsverklaringen rond het levenseinde, euthanasie en patiëntenrechten maar ook voor informatie en documentatie over vrijzinnig-humanistische plechtigheden zoals huwelijken en afscheidsplechtigheden.  Het centrum zal ook een onderdak bieden aan vrijzinnige ledenverenigingen en de feestcomités die bezig zijn met de feesten voor vrijzinnige jeugd en lentefeesten. De hulpverlening is volledig kostenloos.

Op de foto: Mario Van Es, Robert Van Roosbroeck, Sylvain Peeters, Vladimir Sartor en Etienne Maes.

 

Geef een reactie