Voor mannen met smaak

Ze is bio-ingenieur, vertelt ze me. Niet meteen een profiel dat je in een kledingzaak verwacht. Vos Fashion, is dan ook geen gewone zaak. Het is een winkel met standing! Enkel voor mannen met smaak! De bio-ingenieur was ook een absolute fan van sociale media. We hadden meteen een match.

Er zijn wel meer mensen die beweren dat ze sociale mediafreaks zijn. Vaak kom je uiteindelijk niet verder dan “ja, ik zit op Facebook”. Dat lijkt mij persoonlijk niet erg comfortabel.  Geef mij maar een lekkere stoel of een cosy zetel. Facebook is ook vaak het enige kanaal waar het volkje actief is. Af en toe stuurt er nog eentje wat tweets door het zwerk of ze posten een klunzige foto op Instagram of Pinterest.

Het potentieel van  Veerle Ooms was hoger. Veel hoger. Ze wist iets van cachen en ze was teleurgesteld omdat het toch niet evident is om sociale media zo te gebruiken dat ze mekaar versterken. Ik gooide er even een moeilijk woord tussen. Het cumulerend effect van transversaal gebruik. Daar schrok ze niet van. Dat zou je ook niet verwachten van een bio-ingenieur. Veerle bleek te bloggen op de site van de winkel. Ze versterkt haar blogjes met een tweet. Uiteraard post ze updates op Facebook. Veerle heeft echter heel goed begrepen dat mooie plaatjes perfect passen om haar product te ondersteunen. Mooie plaatjes post je op Instagram en op Pinterest. Op dat laatste medium is ze sterk actief. Jammer dat haar fans dat nog niet echt ontdekt hebben.

Enfin, social talk over sociale media bracht ons uiteindelijk toch bij de kleding. Veerle zag een paar trends in het gedrag van de consument. Mensen wilden nog wel een paar honderd euro leggen voor een kledingstuk maar alleen als het echt kwaliteit was. De consument wordt positief kritisch en dat vond Veerle dik in orde. Kwaliteit is namelijk wat ze verkoopt. “Evenementen zoals Supermercado brengen ook een heel ander, trendy, publiek naar Diest”, claimde ze. Ze bevestigde daarmee wat ik eerder al bij een paar andere handelaars had gehoord. Diest wordt een hippe shoppingstad. Water brengt leven.


Hola Hedwig | wervende copywriting – krachtige socialemediacampagnes | +32 493 688 997

 

Geef een reactie