Opnieuw uitbreiding cameranetwerk in binnenstad en Stationsplein Diest en Oosterlindeveld Schaffen

Het stadsbestuur van Diest keurde maandagavond een uitbreiding van het vaste cameranetwerk goed. Er komen extra camera’s in de winkelwandelzone, de Koning Albertstraat, de Oscar Nihoulstraat, het Stationsplein en het Oosterlindeveld. De plaatsing van die camera’s gebeurt nog in 2023.

Volgend jaar zullen er ook camera’s geplaatst worden in de dorpskern van Schaffen.

Raadslid van Vooruit Diest Carina Jankowski wilde nog weten of die camera’s op het Stationsplein ook de niet bewaakte fietsparkeerzone zullen in beeld brengen. Fietsparkeerzones zijn een bijzonder populaire Burgemeester Christophe De Graef bevestigde dat. De fietsparkeerzone ligt weliswaar op de terreinen van de NMBS maar de camera’s nemen vooral ook de in- en uitgang van die zone mee op.

Het voorstel voor de plaatsing van de bijkomende camera’s werd unaniem goedgekeurd door de aanwezige raadsleden.

Geef een reactie