Sammy Mahdi en Peter Van Rompuy lijsttrekkers voor cd&v Vlaams-Brabant in 2024

De voorbereidingen van de verkiezingen in 2024 zijn volop aan de gang. Zaterdagochtend werd op de provinciale partijraad van cd&v Vlaams-Brabant de lijsttrekkers van Vlaanderen bekrachtigd. Voor de Vlaamse lijst blijft huidig fractieleider in het Vlaams Parlement, Peter Van Rompuy de lijst trekken. Voor de federale verkiezingen schuift de partij in Vlaams-Brabant nationaal voorzitter Sammy Mahdi naar voren.

Peter Van Rompuy kwam in 2010 in het parlement als gecoöpteerd senator. In 2012 volgde hij Tom Dehaene op in het Vlaams parlement. In 2014 trok hij de lijst van cd&v voor de Vlaamse verkiezingen. Hij werd opnieuw verkozen als parlementslid en fractieleider in het Vlaams Parlement. Ook in 2019 werd Peter Van Rompuy herverkozen in het Vlaams parlement en als fractieleider. Hij wordt nu opnieuw door de partij naar voor geschoven als lijsttrekker voor de verkiezingen in 2024 voor de Vlaamse lijst.

Sammy Mahdi is amper 35 jaar maar hij was al jongerenvoorzitter, staatssecretaris voor asiel en migratie en momenteel is hij de nationale partijvoorzitter.

De Europese, federale en regionale verkiezingen vinden plaats op 9 juni. De verkiezingen voor provincie- en gemeenteraad staan op 13 oktober op de agenda. Voor die laatste verkiezingen is onder meer de opkomstplicht afgeschaft en dat zal impact hebben op strategie waarop de partijen de verkiezingen aanpakken maar allicht ook op de resultaten van die verkiezingen.

Geef een reactie