Trekpaard centraal op paardenhappening tvv Roemeniecomite

Volgende zondag 27 augustus vindt op het Oosterlindeveld in Schaffen de tweede paardenhappening plaats. Niet zomaar een paardenhappening overigens want het evenement is opgebouwd rond het Brabants trekpaard.

Met de opbrengst van het event ondersteunen de organisatoren de werking van het Roemeniëcomité Diest in het Roemeense adoptiedorp Apold. Meer bepaald de verzorging van de paarden van de plaatselijke boeren is een belangrijk aandachtspunt. Die boeren zijn cruciaal voor de voedselvoorziening van de plaatselijke bevolking maar ze hebben daar de paarden voor nodig omdat tractoren eerder luxe zijn. De verzorging van de paarden gebeurt nog eerder primitief. Hoefsmid Jan Reeckmans gaat al voor het negende jaar mee naar Apold en hij krikt bij iedere zending dat niveau een beetje omhoog. Jan is ook een van de initiatiefnemers achter de paardenhappening. Op die manier zorgt hij ook zelf voor de financiering van het schitterde werk dat hij levert.

In het filmpje legt Jan Reeckmans uit wat je zondag allemaal mag verwachten tijdens de paardenhappening. Voorzitter van het Roemeniëcomité Jos Uyttebroek geeft wat toelichting over de volgende zending naar Apold. Die vertrekt op 6 september. Er gaan 14 vrijwilligers mee en die betalen iedere eurocent van de kosten zelf.

De paardenhappening vindt plaats op 27 augustus vanaf 11 uur op het Oosterlindeveld in Schaffen.

Onder meer op het programma: trekwedstrijd voor Brabantse trekpaarden, huifkartochten, demonstraties met de Mallejan, trekproef 1PK, demonstratie springpaarden, ponytochtjes voor kinderen, demonstratie western rijden.

Andere standen: varkens beslagen, vlees van de boerderij, bijenhoning, geitenmelk, paardenverzorgingsproducten, hoefsmid.

Geef een reactie