Stationsplein is klaar en gaat weer open voor verkeer

Het stationsplein in Diest gaat op vrijdagavond 25 augustus om 16 uur opnieuw open voor verkeer. Het plein is opnieuw bereikbaar vanaf de Turnhoutsebaan en vanaf de ring. Op 15 september volgt een openingsfeest voor inwoners en reizigers. 

De afgelopen maanden werkte de stad in samenwerking met de provincie en de NMBS aan een groene, toegankelijke stationsomgeving. Eerder werd ook al de fietsenparking en het busstation opnieuw aangelegd. 

Volgens schepen van Openbare werken Bart Stals is het nieuwe stationsplein een mooie, overzichtelijke omgeving geworden met groene elementen die ook toegankelijk zal zijn voor iedereen.

Op vrijdag 15 september, vanaf 16 uur, is iedereen welkom op het openingsfeest van het vernieuwde plein. Burgemeester Christophe De Graef laat weten dat het op die dag mogelijk zal zijn om het plein ook vanuit de hoogte te bekijken.

Parkeren 

Bezoekers die willen parkeren in de omgeving hebben verschillende opties!

Een volledige dag parkeren blijft tegen betaling mogelijk op de parking van de NMBS of op de pendelparkeerplaatsen aan de Turnhoutsebaan. Alle tarieven en info zijn te vinden op www.diest.be/parkeren-stationsomgeving

Vanaf de verkeerslichten op de ring tot aan het Schaluinveld wordt een blauwe zone. Parkeren kan daar maximaal drie uur. Ook de parking op het Zwartebeekplein valt binnen deze blauwe zone.
Van hieruit kunnen inwoners en bezoekers gemakkelijk iets eten of drinken bij de handelaars op het stationsplein, of iemand afzetten en weer oppikken.
Wie zijn elektrische wagen parkeert aan de laadpalen aan de fietsenparking kan de laadpalen dus maximaal drie uur gebruiken. 

Aan de fietsenparking zijn parkeerplaatsen voor mensen met een handicap. Daar komt ook een Cambiowagen. Voor deze plaatsen gelden de regels van de blauwe zone niet. 

Op het plein zelf zijn enkele parkeerplaatsen voorzien waar je 30 minuten mag parkeren. Deze plaatsen kunnen gebruikt worden als kiss-and-ride of om gauw iets lekkers af te halen bij de handelaars aan het station. Die parkeerplaatsen liggen voor het busstation en ze grenzen aan de Turnhoutsebaan. Gebruikers van de plaatsen moeten dan wel hun blauwe schijf leggen.

default

One comment

  • Marcel Steenwegen

    Lang verwacht, hoogdringend nodig, maar ten top gelukt, lijkt het de gewone man!
    ‘Gebruik’ zal uitsluitsel geven!
    Proficiat alle participanten voor de realisatie!

Geef een reactie